Anamo ONA i Anamo Neka

Oprostite. zatečeni smo ljepotom  popodnevne kiše i neba posutog eteričnim “zmijama”, i nismo raspoloženi za pisanje.

Posmatramo i divimo se neizmjernoj Božijoj milosti koje dijeli nama neukim, jer se  u dahu i  ozonu osjeća rađanje novog života.

A misli , ko misli  lete kroz prostor i vrijeme koji ne postoje , zaustavljaju se na našem  prapočetku . Evi  ženi fatalnoj i svemoćnoj   i njenim kćerima , zbog kojih smo tu gdje jesmo. U jedinstvenoj ljepoti univerzuma.

I mahalaši ,  ko mahalaši sve misli prevode i podvode ka tisuć jednoj noći , u kojoj  uvijek zaiskri ženina đardinska  ljepota.

Zabezeknuti ljepotom koju mnijemo, čisto iz ljubomore ,    ne želimo je podjeliti sa vama , ipak odlučismo da vam posredstvom

Blekijevog mahalskog riječnika / pojmovnika

predstavimo dio tih razmišljanja.

anamo

tamo, eno onamo, onamo, blizu, tik, pri, uz ,  fig. vidljivo, gledaj, gledljivo iz blizine

( a bome mislima i iz najveće , kosmičke  daljine)

ANAMO NEKA

Ona neka neidentifikovana – čarobna, ali i …, iz bliže ili dalje okoline.Sanjana i kuđena.Željena i sramoćena. Bez krivice ,vrlo često osuđivana na neke vrlo subjektivne , neuke i neumjesne percepcije.

Ona neka nije lice, nema čak ni glas. Ona je sve što izglasaju da jeste. Da ima, verbalizirala bi tugu što njihove riječi ubijaju njih same.Jes kada bi se šalili!Ona je ona neka koja se sanja,poželjna i nedostižna.No , ima  neukih koji sve vide pežorativnim pogledom.

Anamo neka je za razliku od Anamo one  je ,možda, neodređenija, imenovana sa sigurne distance.Uglavnom nije u trenutnoj pogibelji, ali posredno ,preko Anamo one, u mahali, i njoj pripadaju svi njeni atributi, kao i neuništiv spomenik za sva vremena.

ANAMO ONA  

Ona koje je blizu, uvijek tu, prisna i sveprisutna , uvijek na vidiku; na dohvatu udova.. Anamo ona je mahalski izraz , sažetak uzvišenih misli , isključivo u pozitivnom, nježnom, blagom, očaravajućem  i tepajućem pofledu na žensku milosnicu , vaginu.

Krneimo abecednim redom:

ajkulica, akšamlijica, alem, alvica, kamen, alemuša, anđelkuša, anemona , antigalaktica, antilogičnica, ažbahica, balončić,

baklavica, baštica, beba, bebica, bezumnica, beštijica, bezubnica, biser, bisernica, biseruša,blondinica, breskivca, brežuljčić, bubalica ,

cicica,  centifolija,  crna rupica, crnodlaka, crvenka, crvenkapica,

čenguša, čočekuša,čudovištence,

didilica, dijamantić, dijamantuša, djetešce,dolmica,doratica, družbenica

džidžilica,džidžimidžilica,džedželica,džemilica,džematlijka,

đardin, điđalica, đula, đulistan,

fatica, fatmica, frkica,feštarka

haramuša, haremuša, hurmašica,

gajić,glumičica grmić, grbićka,

hevina, higijeničarka, hojdanica, hanumica ,

Ibica, igračica, igrančica,ispovjednica,

jagorčevina, jemica, jemenkuša, jorgovanka,

kadifica,kala, karafilčić, kitačkica, kitačka , kitarevička, kobilica,   kolobrazić, koprnica, krajolik, krofnica,

laganica, lavica, lorutica, lovoruša,lotos,

ljubavnica, ljubeznica, lugić, ljubičica,

maca, macica, mačkica, mačić, maglićica, meraklijica, merakuša, micica, minđa, minđica, minđahari, minđuhica, mirisnica, modra rijeka, muf, mufić,

namiguša, navlakuša,

okviruša, omotnica, opalnica, opatica, opaljenica ,

pajalica, papalica , papalina, pejsaž, pica, picica, piculence, pipica, pićić, pičkica, pitonica, plavi safir, plavuša, poklapuša, ponočnica, ponornica, priljepuša,  prostakušica, rajčica ,

radosnica, rađalica, rodnica, rođakinja, rupica, rubinuša, rupičica, ružica,

sanjalica,seka, sekica,  smijalica, smicalica, smucalica , smokvica, spremačica, srculence, strankinja,svjetlana ,

šenkratica, šumarčić, šumica,

takarenka, takulinka , tandaraljka,tapalica, tapatapalica,  tenećkica,

uranjalica, usisivačica , uvlakuša, uznašalica,  vabilica, Venerin brijeg, vodilica, vriskalica, vrištaljka, vrtić, vučica ,

zapovjednica,zjevalica,zlatica, zlatna ribica, zlopatnica, zornjakinja, zvjezdana, zvijezdica,

žutoperka…

(Prelijepe sličice nisu zaključene, ima još, izdavači požuruju publikovanje. Obećavaju u drugom izdanju će unijeti neophodne izmjene.)

Neke sočnije i slađe opise potražite u Debinom ekspozeu o takarli i tandarli imenima objavljenom u serijalu Oni jašu a Mojsije harmonike.

Serijal krase neke glagolske odrednice: radovanje, ludovanje, sanjanje, igranje, ganjanje, jurnjava, frkisanje, zlatarenje, hananje, lelekanje, bitisanje,  pjevanje, plesanje, boleranje,prikazujući Anamo ONU ( Anamo NEKU ) kao  najbliskiju saradnica i srodnica anamo onog .

(Zbog sveobuhvatnosti i višeslojnosti imenične radnje i saradnje  u istom rječniku/pojmovniku poželjno proučiti  riječ  takarenje .)

2 komentara

 1. Bandida

  Kreatiura koju si evidentirala nije zaslužila da se poredi sa Vaginom. ipak je to latinsko i medicinsko ime Nazočnice poznate i kao Anamo Ona , i dalje Čenguša i Navlakuša.

  Ima hejbet mahalskih imena za Anamo onu pežorativnog karaktera. Zbog njene uzvišenosti, a i posebnog poštovanja i pijeteta prema dotičnoj , nisu unešena u Blekijev mahalski riječnik / Pojmovnik .

  Žvalja ,crvenperka , retardulja, poganulja, smradulja, ćenifulja , plagijatuša , botoksica, drkađijka , psihopatuša su , neka od izostavljenih pežorativnih imena koje bi zaista kao saliveno stajala toj nekoj velikoj vagini što opet po bloggeru prodaje muda pod bubrege .

  Međutim pomenuto poštovanje i zahvalnost prema karsostici , čak i ovim njenim ciklusnim hendikep stanjima ne zaslužuje da se dovede u kontekst spodobe koja se ciklično poput menstruacije i PMS javlja sa novim imenom, ali starim , prežvakanim i prepisanim floskulama.

  Po meni taj prihopatska pogan nikad nije ni prestajala sa svojim maloumnostima. Jednom godišnje uprem prstom na poneki od tih hadumskih klonova. Baš neki dan jedan , onako usput , spomenuh . Normalno ne baš po dobru.

  Ta iskompleksirana retard spodoba , koja sije najveće zlo po blogu , ima žvalje i misli nalik septičkoj jami i za nju treba uvesti novu kovanicu :

  transrodulja – kraljica ćenife

  Muško je koje cvjeta kad obuče suknju i balega, a neki drugi hadum je pozdravlja.

  Oprosti mi ako misliš da su moje riječi grube. Vjeruj mi da sam pomno pazio na osnove pristojnosti .

  Hvala na inspirativnom komentaru.

  Peas sister , mir s tobom Dobroto mila

  Ne rekoh li ti čuvaj se od …

  Dipisano

  Tebi je , između silnih klonova , najviše zla , normalno u pokušaju , htio nanijeti kao bloger tajni agent, koji se eto juče prerušio u Ajlu Pedljak.

  Ti i dalje lepršaš, sijaš i ponosno hodiš, a sfumato i njegovi klonovi poput Gargamela padaju sve niže i niže, i jedan po jedan nestaju u kaljuzi vlastitih bljuvotina.

Komentariši