Hvala ti Gospode -Najhrabriji narod na svijetu

Sjećanje 1992. – 1996.

Bijaše to vrijeme monstruma i klanja .

Bijaše to zlo kakav ljudski um ne može zamisliti !

Bijaše to zlo kakvo Univerzum nije mogao zamisliti !

Ali neljudi , abortusi ljuskosti i monstruozna čudovišta izmisliše strahobalno , neizmjenro genocino zlo . I počiniše ga .

Sjatilo se nemilosrdno , čudovišno zlo bludnice sa sedam brežuljaka, sa svih strana , Vatikan , SAD , EU i susjedske fašističke falange , horde zla ustaške Hrvatske i četničke Srbije . Opkoliše i stisnuše jednu nevinu zemlju Bosnu i njen još neviniji narod Bosance . Sabiše ih u par mahala, skoro pa čaršijski filđan.

Zabraniše im oružje i pravo da se brane.

Ni narod , ni zemlja ni kap oružja , trun eksploziva , ni dašak pomoći nisu imali.

Svaki insan na ovom dunjaluku , na kugli zemaljskoj je pomislio ostvariće se prijetnja :

– Nestaće jedan narod .

U momentu dok se zlo radovalo očekivanom nestanku te čudesne zemlje i tog nevinog i naivnog naroda vaseljanom se prosu strogi glas Pravednog:

-Na pogrešniu zemlju , na pogrešan narod ste udarili, na Bosnu zemlju Božije milosti i njen narod predani Bogu jedinom

Potrese se zemlja , uzburkaše okeani i planine , zasja mač časni u ruci Moćnog i Jakog , prosu se pravda dunjalukom . Vođeni Bogom Jedinim i njegovim imenom u srcu i na usnama , do istrebljenja dovedeni krenu u boj opstanka.

Ishod se znao , jer Božijom pomoću to je najhrabriji narod i najčasnija zemlja na svijetu.

Prestraši se iskonske kukavička pogan . Poče krv čkiti i gače puniti . Pobjegoše na smjetljište historije / istorije / povijesti. Što živi , što osuđeni , što umrli u najvećim mukama.

A tek šta ih čeka ? To već ljudski um ipak može zamisliti , jer zna se šta pripada monstrumima koji se okrenu proiv Boga Milostivog i njegovog naroda.

Alelujah !

Dopisano

Hvala Bogu Ljubavi što me rodio u Zemlji Božije milosti i odredio da život proživim u njoj.

Hvala Bogu Mudrosti što mi je podario milost i odredio da pripadam najhrabrijem narodu na svijetu.

Hvala Bogu Milosrdnom što mi je učvrstio noge i srce , i uputio da sa saborcima i nevidljivom vojskom Njegovih Anđela branim Njegovu i moju zemlju Bosnu , i utkam dio sebe u njenu slobodu.

I nezmjerna mu hvala što mi neprestano šalje Anđele da me brane od zla i ljubavlju pomažu da istrajem na njegovom putu , slavim i svjedočim Njegovoj Svjetlosti i Pravednoj Uzvišenosti.

Hvala Gospodu mom ,

Gospodaru Svijetova , sveopćem Dobročinitelju , Milosrdnom

na Milostii i Ljubavi kojom obasjava Bosnu zemlju Božije milosti i Bosance , najhrabriji narod na svijetu

Amin Gospode !

2 komentara

 1. Draga Bandida

  Ne volim patetiku kolektivnih sjećanja , ali ima tih dana i tih godina , dana i godina slave , hrabrosti , bola , smrti i očaja , o kojima čovjek mora iskantat ono što ga mori, što mu u nevjerici slama krhki um.

  Nabrah kalendara , oho ho i hi hihi , bijah sudionik i svjedok vremena i vremena , događaja i događaja , a još uvijek , Mila damo , ne mogu doći sebi i pojmiti koliko bola i patnje ljudske ruke i um mogu ovim dunjalukom sijati.

  I zato je moja vjera u Boga Jedinog nepokolebljiva.
  ON sve vidi i zna.
  I po pravdi sudi.

Komentariši