Sjećanje na moju Malenu

 

Sjećanja i snovi

24. 08. 1938. – 24.12.1984.

In memoriam  Blaženoj  Luciji

*

24.12. 1984.- – 24.12.2022.

**

Opet sam te sinoć snio Luce ljubavi
zaljubljenim  očima gledao
srce je uzdrhtalo
 
Milovao tvoje zlaćane uvojke
mladošću tvojom svijetle
 
Tako si lijepa i svježa
i smješiš mi se sa odra
nepomična
 
U ruci tvojoj djevičanske  ljubičice
još uvijek na našu ljubav  mirišu
 
Zašto me nebo  plavo beskrajno
u oku tvome oprostom rosi
suzo mila
3 komentara

 1. Dobar dan Mlada Damo

  Slike i riječi su dio naših života. Nije bitno da li slike pišemo ili riječi bojimo, vrlom i pomnom čitaocu one pričaju priče ili bajke o nama. Ispod pomno i diskretno postavljene scenografije i kostimografije , na površinu ( uglavnom i najčešće ) izbijaju i oni djelići koje skrivamo.

  Grlice mila , vjeruj mi svojim sveznanjem , da odabir slika koje izazivaju estetsku i emocionalnu empatiju u nama , mnogo govore o najskrivenijim i najtananijim tajnama naših bića.

  Tvoje svakodnevne riječi i razmišljanja za pučanstvo su bile dostatne samo za ram i temeljne boje za portret tvoga lika.

  Nedavno , vrlo kratko zaplovismo ivicama plićaka poetike . Rodiše se ideje za uobličavanje slikovne kompoziciju tvoga lika. Nedostajaše samo neki valeri da bi slika bila zaokružena i u svojoj ljepoti bude obješena u sehari mojih vizija.

  Strpljivost kao narativ moga duha me priječi da pitam . Znam ; odgovori će sami doći. Ili neće! Tko da zna ? Zavisi od htjenja.

  I onda Ti , (oprosti mi na tikanju) odabereš tri , od mnoštva slika , koje su najupečatljiviji slikovni odraz poetike jednog radovanja , jedne ljubavi , jedne tuge.

  Pomnija analiza bi pokazala da su Jedinstvena maglica, Mjesečeva ruža i Oprost osnov motivacionog diskursa prezentiranog potskog zapisa.

  Svojim komentarom i estetskim odabirom si kompletirala Dosije V. , koji već odavno čeka svoje mjesto i sehari dobrih i plemenitih bića.

  Mnogo hvala na posjeti , saučestvovanju i poklonu nedostajućih nijansi .

  Sretno djevojčice i lepršaj , jer ovaj svijet je samo jedan i prelijepo mjesto za življenje.

Komentariši