Higijena je pola zdravlja i kulture
Dođem u neko doba sa kuluka vrlo umoran. Uđem u kuću. Ako imam koga poljubiti poljubim. Onako sa vrata i ovlaš, još malo pa reda radi. I onda skinem cipele. Joj rahatluka majo mila, ne m're se ta sloboda naopisat. Poslije još devet sati, na moju radost i naravno cipela one mogu da dišu.Ma ne da dišu ,one plivaju od od radosti.

Do one plivaju i moje oslobođene noge , ljubavnim korakom tanga me vode u moju gasulhanu gdje imam dvije mogućnosti. Biti sebićan i samo nogamo prištiti ugodno druženje sa vodom. Biti velikodušan i cijelo tijelo obradovati opuštajućom blagodati vodenom masažom.

Neće ručak nigdje pobjeći, ako petnaestak minuta odovijim za milost tijelu i osvježim ga i mirisima prirode ga obojim. A i ženi preko puta sofre ću ljepše mirisati. Možda mi se i posreći. Nema hanuma izvlakuše glava me boli. Zna da je sevap čistoći sadaku udijeliti.

Što je najbitnije neće mi noge tuknuti na kiseli kupus, a tijelo na prdež krepane mačke. Cipele će se malo odmoriti i ispustiti malo nafajtovanog smrada, što tukne na mjesečnicu.

Petnaest minuta opuštanja a ti hajruješ ugodnost, zdravlje, miris, čehru i pride žena koju voliš, prede ko ptica pjevica joj,mamo mamice.

A opet na ekranima gledam svašta. Mnologo loših, krvavih a i gadljivih stvari. Čovjeku pamet da stane, kakvih sve zvijeri i hablećina ima. Zbog toga je kontakt sa ekranskim dušmaninom sveden na prijeku potrebu. Isti slučaj kao sa ćenifom; samo kad baš moraš.

Rezolucijom broj 1 (jedan) uduge kućnih korisnika staklene uslužne djelatnosti , pod nazivom “ono strah nose” izričito zabranjuje kontakt sa sadržajima takvog tipa. Godine nisu faktor obveznosti. Svako ko se može uspeti na šćemlijicu ,a se zna priključiti na takarli staklo, ni za živu glavu ne okreće tandarli strane.


A šta ako se desi sudnji da a ti ne znaš za to. Još bolje, možda me profuli. Ono kad bi se zezali! Ako dođe šta će ti ba staklena kutija. Ima ljepše mjesto, a bogami ima i gore pržunastije mjesto. Nema tu biranja. Ni plava koverta, sa svim blagom svijeta tu ne pomaže. Ideš tamo kamo si sam sebi za života pute pripremio.

I na onom prelijepom mjestu, a i na onom vrelom mjestu će se čovjek zabaviti . Sretni i dobri ljepotom i blagodatima novog dunjaluka.

Bogati i mahom vlastohlepni će se sobom zabaviti. Nigdje hlada ni vode, a prži li prži. Treba odraditi zemaljska trpanja blaga, mučenja i pijenje krvi. Nek osjete pakao koji su svojim podanicima prinosili.

No odosmo mi daleko od kućne idile okupanih i mirisnih bića što ljubavlju i molitvom svoj život grade i špoštuju.

Svaka slika ima svoje naličje,jer sve je u parovima.

Ta druga slika je nešto bljutavija i zato ćemo je odvojiti od ove.

Komentariši